Haber

Rusya: ABD’nin askeri-biyolojik programlarının Ukrayna’da uygulanmasını engelledik

ABD’nin Ukrayna’daki askeri-biyolojik faaliyetlerine ilişkin belgelerin incelenmesinin sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Kirillov, “Rusya Savunma Bakanlığı’nın aktif eylemleri sonucunda, Ukrayna topraklarında askeri-biyolojik programların uygulanmasının askıya alınması sağlandı”dedim.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Ukrayna’daki projeler kapsamında tamamlanmayan araştırmaları ağır bir şekilde Orta Asya ve Doğu Avrupa ülkelerine taşıdığını anlatan Kirillov, Washington’un Afrika ve Asya ile iş birliğini artırdığının altını çizdi. Kenya, Singapur ve Tayland gibi Pasifik ülkeleri.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın aralarında ABD’li Demokrat Parti temsilcileri, Pentagon çalışanları ve Pentagon’un taşeronlarının da bulunduğu askeri-biyolojik programlara katılanların isimlerini paylaştığını hatırlatan Kirillov, yapılan çalışmalar sonucunda yeni isimlere ulaştıklarını kaydetti. dışarı.

Rus yetkili, “Bunlar arasında Labyrinth Global Health İcra Direktörü ve Orta Afrika’daki Metabiota Programları eski Direktörü Karen Sailors da var. Sailors, Ukrayna’da Afrika domuz vebasının yayılmasını incelemek için 2016’dan beri UPI-10 projesinde baş danışman olarak çalışıyor. Colin Johnson, Tennessee Üniversitede bir akademisyen ve Konak-Patojen Sistemleri Araştırma Enstitüsü müdürü, Ukrayna’da Kırım-Kongo ateşi ve hantavirüslerin nedensel ajan aralığını inceleyen Yu-Pi-8 projesinden sorumluydu. .Lewis von Thayer, Pentagon’un ve ABD Enerji Bakanlığı’nın değerli bir üyesidir. Taşeronu Battel’in başkanı ve CEO’sudur. 2003 yılından bu yana şirket, Ukrayna’da zoonotik enfeksiyonlarla ilgili araştırma projelerinin uygulanmasını denetliyor”ifadeleri kullandı.

Kirillov, elde edilen materyallerin, faillerin adalete teslim edilmesi için gerekli önlemlerin alınması için Rusya Soruşturma Komitesine gönderileceğini de sözlerine ekledi.

haber-gonen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu