GAGİAD, Kurumsal Karbon Ayak İzi konulu söyleşi gerçekleştirdi
“Kurumsal Karbon Ayak İzi Nedir?” Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından. görüşme yapıldı.
GAGİAD Lideri Cihan Koçer, dernek binasında gerçekleştirilen söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada, dernek olarak değişen dünyadaki gelişmeleri hem üyelere hem de Gaziantep’e aktarmaya ve duyurmaya özen gösterdiklerini belirtti.
Doğa meselelerine karşı daha duyarlı ve pozitif ayrımcı bir yaklaşım sergilediklerini anlatan Koçer, bu anlamda öncü olmaya çalıştıklarını ifade etti.
Pandemi döneminden bu yana doğa ve çevre konusunda birçok düzenleme yaptıklarını ifade eden Koçer, “Çocuklarımıza daha güzel yarınlar, daha yaşanabilir şehirler bırakmak için önceliğimiz çevreyi korumak. Bu nedenle çevreci olmaktan vazgeçmiyoruz. farkındalık.” sözlerine yer verdi.
Doğal kaynakları olumsuz etkileyebilecek her adımda bireysel ve kurumsal olarak herkesin daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Koçer, şöyle konuştu:
“Çevre konusunda duyarlı olmanın ötesinde her birimizin sıkı önlemler alması gerekiyor. Ve bu noktada alınabilecek sıkı önlemlerin faydalarından bahsedeceğiz. İş dünyasının temsilcileri olarak, hem sanayi hem de enerji alanındaki yatırımlarımızda ve tesislerimizde karbon ayak izimizi azaltmaya çalışmalıyız. Ancak sadece üretim tesislerimizde değil, günlük hayatımızdaki bazı alışkanlıklarımızda da karbon ayak izinin olduğunu unutmamalı, buna göre hareket etmeliyiz. Bu nedenle üretim tesislerimizde sürdürülebilir bir gelecek için günlük hayatımızdan başlayarak karbon ayak izi hesabını doğru ve bilgili kişilerce yaparak var olan tüm kaynaklarımızı geleceğe taşımalıyız. “
Sürdürülebilirlik Müdürü Orhan Atacan, dünyanın 1800’lerden beri ısınmaya başladığını vurguladı.
Küresel ısınmayla birlikte iklim değişikliğinin yarattığı tehditlerin yaşanabilir dünyanın kontrolünü kaybetmesine neden olduğunu belirten Atacan, küresel ısınmanın en önemli nedenlerinden biri olan sera gazları kontrol altına alınabilirse küresel ısınma ve iklim değişikliği sorunlarının da ortadan kalkacağını söyledi. çözümlenmek.
Farkındalık yaratmaya dikkat edilmezse gelecekte herkesi ciddi sorunların beklediğinin altını çizen Atacan, hangi ülke, hangi şirket veya kurumun sera gazı emülsiyonlarının ne kadarını ölçmeye çalışması gerektiğine işaret etti.
İklim odaklı yatırımların her geçen gün öne çıktığına işaret eden Atacan, şunları kaydetti:
“Örneğin, elektrik-ağır üretim kabiliyetine sahip şirketler artık alternatif enerji arıyor. Çünkü artık petrol, kömür gibi kaynaklarla elektrik üretmek üretim maliyetlerini artırıyor. O yüzden herkes hazırlıklı olmalı ki yoluna devam etsin ve gelebilsin.” daha sağlıklı bir şirket olarak gelecek ve şirketlerinin karbon ayak izi… Bu anlamda bazı kesimler ihtiyaçlarını karşılamak için güneş enerjisi, bazı kesimler ise hidroelektrik santralleri ile alternatifler geliştirmeyi önemsiyor.Bu çalışmalar aslında sürdürülebilirlik raporu açısından da ön plana çıkıyor. Aslında kurumsal karbon ayak izlerinin en değerli nedenlerinden biri.”
Soru-cevap bölümünün ardından GAGİAD Lideri Koçer, GAGİAD Hatıra Ormanı’na Atacan adına dikilen fidanların sertifikalarını takdim etti.