Galatasaray 100. yardım tırını deprem bölgesine gönderdi
Türkiye, 6 Şubat’ta Cumhuriyet tarihinin en şiddetli depremiyle sarsıldı.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen 11 il enkaza döndü.
Depremin yarattığı tahribatta 46 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti.
Galatasaray’dan 100. yardım tırı
Galatasaray Kulübü’nün 6 Şubat’ta ülkemizi sarsan deprem felaketinin yaralarını sarmak amacıyla düzenlediği yardım kampanyası devam ediyor.
Bu kapsamda Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı’ndan 100’üncü yardım TIR’ı afet bölgesine uğurlandı.
“Acıyı hep birlikte hissettik”
Kulüp Lideri Dursun Aydın Özbek, 100’üncü TIR’ı uğurlarken bölgeye yardımların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
6 Şubat’ta meydana gelen deprem ülkemizin yaklaşık yüzde 20’sini ciddi şekilde etkiledi. 15 milyon kardeşimiz depremden büyük ölçüde etkilendi. Evini, işini, hayatını kaybedenler var. Bu acıyı hep birlikte, ülke olarak hissettik. İlk günden itibaren yardımlarımızı en hızlı şekilde bölgeye ulaştırdık. Bugün 100. tırımız yola çıkıyor. Bu yıl aynı zamanda Cumhuriyetin 100. yılı. Galatasaray Spor Kulübü olarak Cumhuriyetin 100. yılını en coşkulu şekilde kutlamak için etkinlikler hazırlamıştık ama pek mümkün olmadı. Öte yandan bugün 100. tırımız yola çıktı. “Galatasaray Cumhuriyetin 100’ü” mottosu gerçek oldu.
“250 kalıcı konut ve 10 okul yapacağız”
Bölgede bulunuyoruz. Depolarımız var. Gönderilen her yardım yerine ulaşır. Bence bu çok değerli. Bölgeye yardımlarımız 100’üncü TIR ile bitmiyor. Oradaki yerlerimiz 500 konteynere ayrıldı, altyapımız yapıldı. Konteyner taşımaya başladık. Portatif tuvalet gönderiyoruz. Bölge ziyaretim sırasında Bakan Murat Kurum ile görüşmem oldu. Bölgede göç önlenmelidir. İnsanlar huzursuz oldukları için başka illere göç ediyorlar. İş gücünde azalma var. Hatay, Maraş ve Antep’teki sanayicileri gezdim. Sanayi durma noktasında. Çünkü insanlar oradan ayrıldı. Kalıcı konutlar yapılmalı. Bakan, insanların kesinlikle bir süreliğine konteynerlerde kalabileceğini ancak bölgeden ayrılmamaları için kalıcı konutlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Galatasaray olarak bunu pekiştirmek istediğimizi söyledim. Yaklaşık 250 kalıcı konut yapmak için bakanla anlaştık. Biz onun işini yapıyoruz. Bunun için tüm Galatasaray taraftarlarından, bu acıyı yüreğinde hisseden herkesten destek ve yardım bekliyoruz. Geçen hafta Milli Eğitim Bakanı beni aradı. Sayın Bakan, bölgedeki en değerli faaliyetlerden birinin eğitimin durmaması gerektiğini söyledi. Galatasaray’ın da bu çalışmalara katkı vermesini istediler. Kendisine Galatasaray’ın 10 adet hafif çelik okul yapacağını anlattım.
“Bu bizim görevimiz”
Galatasaray olarak bu yaraları en üst düzeyde sarmak için sivil toplum kuruluşu olarak elimizden geleni yapmak istiyoruz. Galatasaray camiası olarak kalıcı konutlar ve okullar yapmak istiyoruz. Lütfen kampanyalarımızı destekleyin. Faaliyetler konusunda öndeyiz. Bu bizim görüşümüz değil. Bunlar tanıdığımız insanların ve kamuoyunun paylaştığı şeyler. Bu bizi gururlandırıyor. Türk insanı olarak bunu görev kabul ediyoruz. Cumhuriyetin 100. yılı çok kıymetlidir. Aynı zamanda depremin açtığı yaraları sarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bizim yaramız. Cumhuriyetin 100. yılını bu yıl coşkuyla kutlayacağız. İlk günkü heyecanımızı kaybetmemeliyiz. Bölgede durum çok vahim. İş gücünün azalması ve sanayinin durması tüm ülkeyi etkileyecek bir olaydır. Bu yardımlar için AFAD ile temas halindeyiz. Tüm Galatasaray taraftarlarının çabalarımıza güç katması gerekiyor.